Valikko Sulje

Oikeusturvavakuutus

Yksityisellä henkilöllä oikeusturvavakuutus sisältyy yleensä kotivakuutukseen. Oikeusturvavakuutus korvaa lähes kaikenlaisten riita-asioiden asianajokulut. Vakuutuksen korvauspiiristä on kuitenkin usein suljettu pois esimerkiksi ositukseen liittyvät asiat sekä erilaisissa erityistuomioistuimissa, kuten hallinto-oikeuksissa, käsiteltävät asiat. Vakuutus ei myöskään korvaa asianajokuluja jutuissa, joissa vakuutuksenottaja tuomitaan rikoksesta syytettynä rangaistukseen. Asiakkaan omavastuuosuus kuluista on yleensä 15 % ja vähintään 200 euroa. Oikeusturvavakuutus ei korvaa vastapuolelle maksettavaksi tuomittuja oikeudenkäyntikuluja.

Yrityksillä oikeusturvavakuutus sisältyy yleensä yritysvakuutuspakettiin. Oikeusturvavakuutus korvaa lähes kaikenlaisten riita-asioiden asianajokulut. Vakuutuksen korvauspiiristä on kuitenkin usein suljettu pois erilaisissa erityistuomioistuimissa, kuten hallinto-oikeuksissa, käsiteltävät asiat. Asiakkaan omavastuuosuus kuluista on yleensä 15 % ja vähintään 900 euroa. Jos vakuutettu on arvonlisäverovelvollinen, vakuutusyhtiö ei maksa asianajokulujen arvonlisäveroa. Vakuutettu saa vähentää asianajokuluihin sisältyvän arvonlisäveron omassa arvonlisäverotuksessaan. Oikeusturvavakuutus ei korvaa vastapuolelle maksettavaksi tuomittuja oikeudenkäyntikuluja.

Tarkistamme asiakkaan puolesta oikeusturvavakuutuksen kattavuuden ja laadimme asiakkaan puolesta oikeusturvahakemuksen vakuutusyhtiölle.